Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто з працедавців може отримати компенсацію за працевлаштування

Компенсаційні виплати працедавцям: як працюють програми на Львівщині розповіли у відділі організаційно-інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Окрім добору персоналу, організації громадських робіт і професійного навчання на замовлення працедавців, підтримки підприємницьких ініціатив шляхом реалізації урядового проєкту «єРобота», Львівська обласна служба зайнятості надає суб’єктам господарювання низку компенсацій у разі забезпечення роботою за скеруванням служби зайнятості безробітних певних категорій.

Для прикладу, упродовж одинадцяти місяців поточного року 89 суб’єктів малого підприємництва отримали компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця за скеруванням центру зайнятості 140 зареєстрованих безробітних.

Ще 74 роботодавцям компенсовані цьогоріч (станом на 01.12.2023 року) фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за працевлаштування 82 безробітних з числа квотної категорії громадян. 

Відшкодування у розмірі 50% фактичних витрат на оплату праці отримають також 29 суб’єктів господарської діяльності за працевлаштування 33 безробітних з інвалідністю та осіб, котрим до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років. 

Програмою компенсації, що надається у розмірі 50% мінімальної зарплати, скористалися у січні-листопаді поточного року 16 роботодавців, які забезпечили роботою 21 безробітного віком до 25 років або працевлаштували молодь на перше робоче місце.

Також витрати з оплати праці у січні-листопаді цього року відшкодовані 415 працедавцям, котрі у період дії воєнного часу забезпечили роботою 1046 вимушено переміщених осіб. Така компенсація виплачується упродовж двох місяців у розмірі мінімальної заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ