Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"єРобота": аграрії зможуть отримати гранти на створення теплиць і садів

Програма часткової компенсації вартості створення теплиць передбачає гранти в розмірі від 5 до 7 млн грн. В Уряді орієнтовно очікують 3 тисячі грантів на рік, а загальний бюджет програми складе 7 млрд грн, інформує пресслужба Львівської ОДА.

Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 25 років. Кошти від гранту можна буде витратити на безпосереднє будівництво комплексу, закупівлю технічного обладнання для його роботи, закупівлю посівного матеріалу та добрив.

Враховуючи, що сума гранту за цією програмою значно вище, то вводиться принцип співфінансування. Для першої тисячі учасників 70% вартості проєкту фінансує держава, а 30% — сам підприємець.

Створення нових тепличних комплексів для вирощування овочів і фруктів сприятиме збільшенню експорту та насиченню українського ринку якісними продуктами.

Поступово в Дії з’явиться можливість і деталі, як податися на цей грантовий проєкт.

Також, держава виділить загалом 4 млрд грн на програму підтримки садівництва, ягідництва та виноградарства (часткова компенсація вартості садів). Аграріям надаватимуть від 300 до 400 тисяч грн на 1 гектар садів — це приблизно 70% від середньої вартості висадки.

Детальніше на сайті КМУ за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ