Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польські фермери готують нові протести у Варшаві

Фермери й надалі протестуватимуть і блокуватимуть дороги по всій Польщі
фото Укрінформ

Польські фермери, які 27 лютого протестували у Варшаві проти європейського зеленого курсу і напливу української агропродукції на внутрішній ринок, планують знову вийти на протест у польській столиці 6 березня.

Польська влада пропонує аграріям проведення “круглого столу” для вирішення усіх проблем, передає Укрінформ.

Фермери, яких зібралося на протест у Варшаві від 30 до 50 тисяч, пройшли центральними вулицями Варшави, і зустрілися з маршалком Сейму Шимоном Головнею і головою канцелярії Ради міністрів РП Яном Грабцем.

Після цих зустрічей вони заявили, що незадоволені їх результатами й планують знову страйкувати у Варшаві 6 березня.

“Це була звичайна розмова без конкретики. На жаль, до нічого не домовилися, окрім обіцянки створити “круглий стіл” із представниками аграріїв та влади. Не було нічого, крім слів. Ми розраховуємо на реальні і конкретні дії. Поки що з цього нічого не виходить”,- заявив після зустрічі із Головнею один з лідерів страйку аграріїв Щепан Вуйцік.

За його словами, фермери й надалі протестуватимуть і блокуватимуть дороги по всій Польщі. Він повідомив, що зараз фермери будуть чекати на кроки з боку уряду і польського парламенту.

Протестувальники заявили, що уряд Польщі пообіцяв представити якусь конкретику до 7 березня, але поки що вони нічого не озвучували. Вони підкреслили, що страйки триватимуть й надалі по всій Польщі, а 6 березня вони знову приїдуть страйкувати до Варшави.

Як відомо, у вівторок прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск під час зустрічі лідерів Вишеградської групи у Празі заявив, що польський уряд утримує ембарго на українське збіжжя. Він не виключив, що “потрібним буде розширення ембарго також на інші продукти, якщо ЄС не знайде більш ефективних способів на захист польського і європейського ринку”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ