Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імперативний мандат змусить депутатів дотримуватися своїх передвиборних обіцянок – Олег Немчінов

Закон про імперативний мандат – це позитивне нововведення, яке змусить депутатів органів місцевого самоврядування дотримуватися взятих на себе передвиборних обіцянок. Так вважає депутат Львівської облради, представник фракції «Українського народного блоку Костенка-Плюща» Олег Немчінов.

«Депутатів на виборах обирали в якості представників певних політичних сил, тому закон про імперативний мандат змушуватиме їх виконувати взяті на себе політичні зобов’язання, а не переходити по фракціях, як їм буде зручно. Більше того, я пропоную провести аудит переходу депутатів по фракціях з початку цієї каденції, і тих депутатів, що переходили, відтак міняли свої погляди, як їм зручно, притягти до відповідальності, позбавивши депутатського мандата. Одна справа, коли була мажоритарна система, а зараз при пропорційній системі, коли людина міняє політичну орієнтацію, то це є неприпустимим», – сказав у коментарі «Гал-info» Олег Немчінов.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон про імперативний мандат у п’ятницю, 12 січня; за його прийняття проголосували 362 народні обранці. Згідно з прийнятим законом, народний депутат може бути відкликаний виборцями та відповідною політичною партією на підставі порушення ним Конституції і законів України, інших законодавчих актів, також через незадовільне виконання ним своїх професійних обов’язків чи використання депутатського мандата в особистих та корисливих цілях. Також закон передбачає відкликання народного обранця з його посади в разі «систематичного порушення норм етики і моралі».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ