Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Індекс шашлику зріс на рік на майже 40% - травневі свята подорожчали

Ціни на продукти харчування зросли настільки, що для багатьох українців шашлик з м’ясного перетворився на картопляний.

Українці традиційно на травневі свята їдуть на природу з’їсти із друзями та близькими на свіжому повітрі шашлик.

Виявилося, що за рік індекс шашлику подорожчав на 37,5%. До уваги було взято 12 продуктових позицій, з якими середньостатистична сім’я з 4-х осіб виїжджає на пікнік. Минулого року кошик коштував 266,05 грн, цього – 366,05 грн. А в цей час уряд каже, що інфляція минулого року склала лише 13,4%. Про це розповів голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин.

Вартість м’яса вже зросла до межі купівельної спроможності.  Свинину за ціною понад 140 грн за кілограм можуть придбати далеко не всі українці. Подорожчання цін торкнулося не лише м’яса – здорожчало все: городина, хліб, напої.

"Ціна вже така, що цього року більшість українців замість шашлика будуть запікати картоплю", - каже Орест Матвіїшин. Він додав: "Ми закликаємо уряд приструнити спекулянтів та повернути державний контроль над цінами на харчові продукти. Ми також вимагаємо нарешті підтримати українських фермерів, а не великий бізнес, якому вигідніше експортувати за кордон, а не знижувати ціни для українців".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ