Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Індекс споживчих настроїв в Україні зріс

У листопаді 2018 року індекс споживчих настроїв в Україні зріс на 2,9 п. у порівнянні з жовтнем цього року і склав 59,8. Найбільше українці очікують росту економіки та власного добробуту.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні GfK Ukraine, передає УНН.

"У листопаді 2018 року індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 59,8, що на 2,9 п. більше за жовтневий показник", - йдеться в повідомленні GfK Ukraine.

Також в організації зазначають, що найбільше зріс індекс економічних очікувань: за місяць він піднявся на 3,5 п. і склав 61. Українці очікують зростання особистого матеріального становища та сподіваються на ріст економіки України в найближчі 5 років.

"Індекс очікуваних змін особистого матеріального становища (Х2) збільшився порівняно до минулого місяця на 3,5 п. і склав 58,6; індекс очікуваного розвитку економіки протягом найближчого року (Х3) зріс на 2,2 п. та склав 55,1; індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчих 5 років (Х4) також збільшився та становив 69,3, що на 4,9 п. більше за показник жовтня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що індекс очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3-х місяців дещо покращився. Девальвації гривні українці очікують менше ніж минулого місяця.

Індекс споживчих настроїв в Україні визначають на підставі вибіркового обстеження домашніх господарств країни. Під час дослідження опитують 1000 осіб віком від 16 років. Вибірка репрезентативна за статтю та віком, враховує міське та сільське населення й величину населеного пункту. Опитування не проводилось в Криму та на території окупованих частин Донецької та Луганської областей. Статистичне відхилення не перевищує 3,2%.

Нагадаємо, у серпні-вересні українці чекали інфляцію та активно скуповувались.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ