Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Індія може стати найбільш густонаселеною країною світу

Індія на шляху до того, щоб стати найбільш густонаселеною країною світу, обігнавши Китай майже на 3 мільйони осіб в середині цього року.

Про це пише Reuters з посиланням на дані ООН. 

Згідно з демографічними даними "Доповіді про стан народонаселення світу, 2023 рік" Фонду ООН у галузі народонаселення, населення Індії становить 1,4286 мільярда осіб проти 1,4257 мільярда осіб у Китаї.

Сполучені Штати Америки посідають далеке третє місце з населенням 340 мільйонів. 

Дані відображають інформацію, доступну станом на лютий 2023 року, йдеться у звіті.

Експерти з народонаселення, використовуючи попередні дані ООН, прогнозували, що Індія випередить Китай цього місяця. 

Представники ООН із питань народонаселення заявили, що визначити дату неможливо через "невизначеність" щодо даних, які надходять з Індії та Китаю, особливо з огляду на те, що останній перепис населення в Індії проводився у 2011 році, а наступний, що планувався на 2021 рік, затримується через пандемію.

Хоча на Індію та Китай припадатиме більше третини від оціночної чисельності населення світу, що становить 8,045 мільярдів, зростання населення в обох азійських гігантах сповільнюється, причому в Китаї воно відбувається набагато швидше, ніж в Індії.

Минулого року населення Китаю скоротилося вперше за шість десятиліть – історичний поворот, який, як очікується, ознаменує початок тривалого періоду зменшення кількості громадян, що матиме глибокі наслідки для його економіки та світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ