Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Індія виділила Україні 30 тис. таблеток, перспективних у боротьбі з COVID-19

Як повідомили у прес-службі МЗС, індійський уряд ухвалив рішення безоплатно надати Україні партію у 30 тисяч таблеток гідроксихлорохіну.

На думку експертів, препарат має високий потенціал у боротьбі з коронавірусом.

Рішенню передувала зустріч міністра закордонних справ Дмитра Кулеби із Послом Індії в Україні Партхом Сатпатхі на початку квітня.

“Я хочу висловити щиру вдячність індійському уряду за допомогу. Навіть попри заборону експорту гідроксихлорохіну за кордон, наші індійські друзі ухвалили це важливе для України рішення”, - заявив Дмитро Кулеба.

Коли препарат прибуде до України, його надалі отримає Міністерство охорони здоров’я України, яке розподілить ліки серед медичних закладів.

Довідково: МОЗ України включив гідроксихлорохін до протоколу лікування хворих на коронавірус. Водночас, у Міністерстві охорони здоров’я звертають увагу, що препарат не розрахований для самолікування і може застосовуватися лише за рішенням лікарів. Ефективність препаратів гідроксихлорохіна у лікуванні хворих на COVID-19 нині ретельно вивчається у багатьох країнах, зокрема у США та країнах ЄС.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в областях перевірять готовність лікарень до прийому хворих на COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ