Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Індустріальний парк розблокує компроміс

Мешканці с. Рясне-Руського чекають від Львівської міської ради компромісу, який зніме напругу навколо будівництва індустріального парку на спірній земельній ділянці. Про це вони розповіли учора, 21 червня, під час прес-конференції у прес-центру «Гал-інфо».

Люди наголосили, що раніше мерія Львова незаконно відібрала землі у Рясне-Руської сільської ради і продала їх іноземній компанії під індустріальний парк.

Як зазначила голова Рясне-Руської сільської ради Емілія Смокоровська влади Львова повинна заміни відібрану ділянку під Індустріальний парк на аналогічні нові землі. Або ж спірні 400 гектарів можна поділити між Львовом та Рясне-Руською.

Вона наголосила, що мешканці готові до компромісу з міською владою Львова щодо цієї земельної ділянки. Однак, без досягнення згоди люди не дадуть розпочати будівництво.

«Коли розпочалося будівництво індустріального парку люди вийшли з протестом і зупинили будівництво. Зараз там поставили блокпост і розпочалося чергування, щоб не дозволити проводити будівельні роботи. Через ігнорування проблеми люди вдалися до перекриття траси.  На сьогодні ми продовжуємо переговори з владою Львова і надалі сподіваємося, що місто все-таки зробить крок нам на зустріч», – зазначила Емілія Смокоровська.

Місцевий активіст Валерій Панібратюк заявив, що людей найбільше обурює цинізм ситуації, коли у людей просто вкрали землю.

«Місцеві мешканці не поступляться. Львівська міська рада не хоче йти з нами на переговори. Громада села два тижні тому провела загальні сільські збори, де людей проінформували  про проблему та обговорили можливості вирішення проблеми», - сказав він.

Активіст наголосив, що громада офіційно зареєструвала безстроковий протест на території, де має будуватися індустріальний парк. Наразі там стоїть намет, барикада та люди, які контролюють, щоб не розпочалось будівництво.

Нагадаємо, що на землях Рясне-Руської громади, яку міська рада Львова незаконно продала під індустріальний парк, забудовники намагаються встановити огорожу. Місцеві мешканці почали бунтувати проти таких дій.

Нагадаємо, що зараз ведеться досудове кримінальне розслідування, збір матеріалів. Люди очікують висновків Генпрокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ