Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інфляція в Україні з початку року становить 8,2%

За даними Державної служби статистики України ціни на споживчому ринку в липні поточного року порівняно з червнем зросли на 0,2%, а з початку року - на 8,2%. Про це повідомив Урядовий портал.

Цінова ситуація щодо продуктів харчуванняв липні, порівняно з червнем, була різнонаправленою. Так, подорожчали м'ясо та м'ясопродукти (5,1%), рис, масло, хліб, макаронні вироби (0,8-2,4%) проте значно подешевшали яйця (-9%) та овочі (-9,2%). Подешевшали також олія (-0,2%), риба (-0,4%), фрукти (-1,4%), крупи, зокрема гречка, та цукор (-0,2 - 4,3%).

Зниження цін зафіксовано на одяг та взуття (-4,4%), а також паливо та мастила (1,1%).

Показники Держстату прокоментував Голова Ради Національного Банку України Богдан Данилишин. За його словами, Уряд України разом з Нацбанком України значну вагу приділяє політиці цінової стабільності. "Враховуючи деяке пожвавлення економічного зростання в 2016-2017 роках, а також значне сповільнення інфляційних процесів за останні 2 роки, показник - "липень до червня" та "липень до грудня" вказує  на те, що ситуація перебуває під контролем Уряду, а також в межах інфляційного таргету, затвердженого Радою Національного банку України. Це нормально, враховуючи значне сповільнення інфляційних очікувань в Україні. 

За підсумками року, враховуючи, що в серпня до липня завжди спостерігається дефляція, ми можемо вийти на однозначний показник. Це ще раз підтверджує, що тільки злагоджена політика Уряду і Національного банку може приносити відчутні результати", - підкреслив Богдан Данилишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ