Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформація для українців, які планують здійснити транзит через Стамбул

У прес-службі МЗС України повідомили інформацію для громадян України, які планують здійснити транзит через Стамбул (Туреччина).

Спеціальні рейси зі Стамбула (аеропорт "Стамбул") до України здійснює SkyUp Airlines. Вони заплановані на 25 та 26 березня. Ці рейси наразі останні із запланованих з цього аеропорту. Квитки можна придбати на сайті авіакомпанії.

Повертатися в Україну через Стамбул можна лише через аеропорт "Стамбул" (трилітерний код IST). У місті, окрім аеропорту "Стамбул", функціонує ще один аеропорт "Sabiha Gokcen", який у квитку позначається кодом SAW. Вихід з нього неможливий для іноземних транзитних пасажирів, тож у разі придбання квитка до аеропорту "Sabiha Gokcen" вам буде відмовлено у посадці на борт літака.

Перед вильотом до Стамбула обов’язково слід придбати квиток зі Стамбула в Україну, що на сьогодні є умовою допуску на авіарейси до Стамбула.

Транзит не має перевищувати 24 години. Вихід з транзитної зони в аеропорту Стамбула заборонений.

За уточненнями та оперативною інформацією звертайтесь до українських дипломатів та консулів у Стамбулі: тел. гарячої лінії Генконсульства: +905306125577 (через WhatsApp), +902126622541 або електронна пошта: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ