Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інформаційна агенція "Вголос" скасувала літній час

Сьогодні на сайті Інформаційної агенції "Вголос" з'явилася новина про скасування в Україні літнього часу: "Українці більше не будуть переводити годинники на літній час".

"Українці востаннє переведуть годинники на годину вперед і надалі житимуть за зимовим часом", - зокрема зазначено в повідомленні.

В своїй інформації видання посилається на повідомлення заступника міністра Мінекономрозвитку Максима Нефьодова.

Як з'ясували журналісти Гал-інфо, в даному повідомленні зазначено про звичну для України процедуру переходу на зимовий час, аналогічний інформаційний лист оприлюднюється щороку, і він не містить жодних вказівок про те, що в березні 2017 року стрілки годинника не будуть переведені на літній час.

В документі сказано, що перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". 

Наразі режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину для відпочинку у світлий час доби.

Кілька років тому в Україні намагалися відмовитися від переходу на літній час (після того, як це зробили в Росії), проте рішення так і не було прийнято остаточно, а після 2014 року це питання відпало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ