Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інклюзивний приміський електропотяг вийшов на маршрут Львів - Сянки - Львів

фото - пресслужба Укрзалізниці
фото - пресслужба Укрзалізниці
фото - пресслужба Укрзалізниці
фото - пресслужба Укрзалізниці
фото - пресслужба Укрзалізниці
фото - пресслужба Укрзалізниці
1/3
На Львівщині після капітального ремонту на ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" вирушив у рейс за маршрутом Львів - Сянки - Львів інклюзивний приміський електропотяг.

Про це інформує пресслужба Укрзалізниці.

Електропотяг курсуватиме щодня, відправлення зі Львова о 09:25 і прибуття на станцію Сянки о 13:50. Зворотно зі станції Сянки поїзд вирушає о 14:50 і прибуває до Львова о 19:26.

Оновлений потяг пристосований для перевезення маломобільних груп пасажирів, тож маршрут для нього обрано не випадково. Станція Сянки розташована за 2 км від села Яворів Турківського району, де функціонує унікальний Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів. У 2019 році залізничники завершили капітальний ремонт вокзального комплексу в Сянках та забезпечили безбар’єрний доступ до об’єктів інфраструктури й відповідний сервіс для людей з інвалідністю. Тож спортсменам цього центру та іншим особам з інвалідністю буде зручно дістатися зі Львова до станції Сянки оновленим електропотягом. Також у ньому облаштовані місця для пасажирів з дітьми, передбачені місця для зручного перевезення велосипедів та гірськолижного спорядження.

Під час ремонту у вагонах поїзда відновили внутрішнє салонне обладнання: замінили сидіння на м’які комфортабельні, встановили світлодіодне освітлення. Також капітально відремонтували колісні пари, допоміжні машини, гальмівне та електрообладнання, кабіни керування облаштували зовнішніми камерами для огляду електропотягу на шляху прямування тощо.

Варто нагадати, що з 22 листопада на Львівщині змінюються правила подорожі у поїздах приміського сполучення. Згідно з рішенням обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проїзд в усіх приміських електропоїздах області буде здійснюватися за наявності у пасажира таких документів: сертифіката про наявність вакцинації (однією або двома дозами), або негативного ПЛР-тесту на COVID-19, або негативного експрес-тесту на COVID-19, що зроблений не більше ніж за 72 години до рейсу, або довідки про одужання від COVID-19. У разі відсутності одного із зазначених документів пасажира може бути знято з рейсу поліцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ