Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

INSEC 2018: У Варшаві розпочалася Міжнародна конференція з безпеки кордонів

​Сьогодні у Варшаві розпочалася Міжнародна конференція з безпеки кордонів і внутрішньої безпеки INSEC 2018. Захід триватиме два дні у форматі, що поєднує конференцію з виставкою. Про це повідомив Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал.
INSEC 2018

Зібрання, у якому беруть участь керівники Адміністрації та Комісії Внутрішніх справ Сейму, Міністерства внутрішніх справ Польщі, представників інших урядових і безпекових організацій та установ, що займаються питаннями захисту критичної інфраструктури, парламентарів, ключових представників органів державної влади, а також Європейського Агентства з прикордонної та берегової охорони Фронтекс, дуже корисний для Держприкордонслужби України.

Міжнародне співробітництво є однією з вагомих складових для успішної імплементації нових методів і підходів у боротьбі з транскордонною злочинністю. І ми докладаємо значних зусиль для досягнення належного рівня безпеки на кордоні та створення комфортних умов для подорожуючих.

Сьогодні спільний контроль, спільне патрулювання та спільні контактні пункти для українських прикордонників є не просто специфічними термінами, а сучасними способами несення служби. Лише у поточному році вже проведено понад 1200 спільних патрулювань, з яких 832 – на території суміжних країн-членів ЄС. Успішно завершено 8 операцій з Агенцією Фронтекс на сухопутних, морських і повітряних кордонах ЄС і України з протидії торгівлі людьми, незаконного вивозу дітей та контрабанді. У спільних операціях взяли участь 45 українських прикордонників та 22 іноземних експерти. 

Крім цього досягнуто значного прогресу і у запровадженні спільного контролю. Наразі спільні прикордонні процедури вже здійснюються у чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею. І ця мережа розширюється.

Охорона кордону з Європейським Союзом завжди була і залишається одним із наших головних пріоритетів. Впевнений, що лише спільними зусиллями ми здатні ефективно протидіяти сучасним загрозам у прикордонній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ