Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові шукають музичні інструменти для дітей-переселенців

Найбільш затребувані гітари, трохи менше — це синтезатор, скрипка, віолончель, бандура, укулеле, флейта, саксофон, труба, акордеон, баян. Також є діти, що займалися на ксилофоні й арфі.

Фото: Depositphotos

Як повідомляє пресслужба ЛМР, Інститут стратегії культури започаткував ініціативу «Звуки в руки», яка має на меті підтримати дітей в Україні, життя яких змінила війна, в їхньому бажанні займатися музикою. Наразі зареєстровано понад 1000 запитів від дітей, тож організатори проєкту розшукують тих, хто може допомогти з інструментом.

Ініціатива орієнтована на внутрішньо переміщених дітей та підлітків від 6 до 17 років, що позбавлені можливості займатися музикою, зокрема через втрату/брак власного музичного інструмента через війну та її наслідки (як втрата житла, переїзд в інше місто, відсутність можливості придбати інструмент).

«Ми хочемо, щоб музика, попри все, звучала в житті того, для кого вона важлива. Ми закликаємо усіх долучатися до нашого проєкту і подарувати дітям інструменти — пишіть нам і поширюйте інформацію далі», — кажуть організатори.

Як зазначають ініціатори проєкту, допомогти зі збором музичних інструментів може кожен:

- подарувати дитині чи підлітку власний інструмент;

- якщо є можливість, зібратися й купити дитині інструмент;

- поширити інформацію про «Звуки в руки», власне про «розшук» музичних інструментів.

Найбільший запит є на гітари, менший — це синтезатор, скрипка, віолончель, бандура, укулеле, флейта, саксофон, труба, акордеон, баян. Також є діти, що займалися на ксилофоні й арфі.

У пресслужбі зазначають, що частина дітей вже отримали скрипки, які закупили учні та команда альтернативної музичної школи MUZcool.

Охочих долучитися до проєкту зі своїм музичним інструментом чи внеском, просять писати Інституту стратегії культури на електронку [email protected] лист із назвою «Звуки в руки // Музичний інструмент».

"Тут подбають про те, аби Ваш інструмент знайшов «свою» дитину чи підлітка", — додають в ІСК.

Також можна приносити інструменти на локації MOZcool:

·   вул. Котляревського, 13 (0961309613)

·   вул. Хімічна, 50 (0505050313)

·   просп. Червоної Калини, 71 (0971309713)


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ