Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Інтер" та "СТБ" отримали попередження Нацради

"Інтер" та "СТБ" отримали попередження Нацради за трансляцію радянських фільмів із забороненими акторами. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський.

Як зазначив Сергій, сьогодні на засіданні Нацради розібрали перший кейс щодо трансляції телеканалами ІНТЕР і СТБ радянських фільмів, у творчому складі яких наявні російські артисти, що внесені в Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Після тривалої дискусії більшістю голосів ухвалили рішення про застосування санкції "попередження".

При ухваленні рішення керувалися профільним законом "Про телебачення і радіомовлення":

- абзацу 10 частини другої статті 6

"Не допускається використання телерадіоорганізацій для: трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв.

При цьому учасником аудіовізуального твору вважається фізична особа, яка брала участь у його створенні під власним ім’ям (псевдонімом) або як виконавець будь-якої ролі, виконавець музичного твору, що використовується в аудіовізуальному творі, автор сценарію та/або текстів чи діалогів, режисер-постановник, продюсер)".

Що це дасть українській державі в майбутньому?

Українські телеканали, нарешті, перестануть купувати права на трансляцію подібних радянських фільмів, авторські права на більшість з яких належать Російській Федерації, і, відповідно, перестануть сплачувати роялті безпосередньо в російський бюджет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ