Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ІС: Терористи вдають відведення техніки, але концентрують її в кількох точках

Упродовж двох останніх діб бойовики на Донбасі активно вдавали "відведення техніки" на ділянці навпроти сектору "С". Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня у Facebook.

"Фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, тоді як частина техніки й озброєнь просто міняють позиції, залишаючись на передньому краї. На нових позиціях озброєння ретельно маскуються. Зафіксовано часткове відведення бойовиками важкої бронетехніки й мінометів і на інших ділянках", - пише він.

Зафіксовано відведення бойовиками техніки 2-х "мотострілкових рот" бойовиків (включаючи в цілому 12 танків).

"Характерно, що з відведенням техніки особовий склад даних підрозділів залишається на позиціях на передньому краї", - зазначає Тимчук.

На приморському напрямку північніше Безіменного, а також східніше Комінтернове бойовики сконцентрували 24-25 одиниць бронетанкової техніки (в основному танки) нібито для підготовки відведення.

"Водночас, частину бойової техніки й транспорту відведено бойовиками на північ за Тельманов, і маскують у смузі від Богданівки до Грекове-Олександрівки (зафіксовано мінімум 7 танків)", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, бойовики "поступово стягують із південних районів Горлівки, з району Пантелеймонівка і Ясинуватая бронетехніку убік Єнакієвог й Вуглегорська". У середньому за добу впродовж декількох днів перекидали по 2-3 танки й по 3-4 ББМ.

"У Дебальцеве демонстративно ("для ОБСЄ") подано залізничні платформи, однак самого завантаження й перевезення озброєнь не фіксується – техніка концентрується в районі Дебальцевого й Вуглегорська", - зазначає Тимчук.

"За попередніми даними, командування бойовиків формує на Артемовськом напрямку потужну тактичну групу в другому ешелоні – для нарощування зусиль на випадок початку наступу за зустрічними напрямками у районі Світлодарського плацдарму", - пише він.

Ситуація вимагає подальшого моніторингу, наголошує Тимчук.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ