Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ІСД втратила контроль над одним з найбільших металургійних заводів України

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявляє про втрату контролю над ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" і ПАТ "Екоенергія". Про це йдеться в заяві гендиректора Корпорації "ІСД" Олега Мкртчана, передає "Економічна правда".

Відзначається, що протягом останніх місяців менеджмент підприємств робив все можливе для збереження контролю над промисловим майданчиком, на якому знаходяться виробничі активи підприємств в м. Алчевську Луганської області.

"На наш превеликий жаль, сьогодні ми змушені констатувати той факт, що де-факто менеджмент і акціонери Корпорації "ІСД" втратили ефективний управлінський контроль над алчевськими виробничими активами і офісними приміщеннями", - йдеться в заяві.

У компанії заявили, що майнові права заставоутримувачів на значні частини майнових комплексів підприємств мають Міжнародна фінансова корпорація (IFC), ЄБРР, а також ціла група міжнародних банків і фінансових інститутів, які фінансували розвиток різних елементів Алчевського промислового комплексу.

"Корпорація "ІСД" висловлює готовність здійснювати взаємодію з правоохоронними органами України, а також кредиторами підприємств Групи ІСД і їх юридичними радниками з метою захисту прав та інтересів, як власників активів, так і кредиторів", - наголошується в заяві.

Зазначені підприємства були зареєстровані в місті Сєверодонецьку Луганської області (на території, підконтрольній органам державної влади України - ЕП).

Нагадаємо, 29 листопада корпорація "ІСД" заявила про значний ризик фактичної втрати управлінського контролю над своїми підприємствами.

Зазначалося, що Алчевський меткомбінат зі схвалення "ордловців" переходить під управління компанії "Зовнішторгсервіс" бізнесмена Сергія Курченка, котрий переховується в РФ.

Як відомо, головне управління нацполіції в Одеській області внесло клопотання до генерального секретаріату Інтерполу про оголошення Курченка у міжнародний розшук.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ