Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: ІстФакт із Володимиром Вятровичем: Що ми знаємо про Патріарха Мстислава ВІДЕО
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

"ІстФакт" із Володимиром В’ятровичем: Що ми знаємо про Патріарха Мстислава? ВІДЕО

Ім’я Патріарха Мстислава, який на початку 1990-х активно сприяв відродженню в Україні Української Автокефальної православної церкви, чули багато українців. Уже будучи у поважному віці, на візочку, він кілька разів відвідував Україну, допомагаючи відродженню православ’я після багаторічної комуністичної пропаганди войовничого атеїзму. Проте мало хто здогадується, що в юності майбутній Патріарх Мстислав був хорунжим армії УНР, і навіть - особистим адьютантом Симона Петлюри.

Що ж змусило бойового командира прийняти чернечий постриг? Як він опинився за океаном і якою силою зумів примирити такі розрізнені частини української діаспори? І чому до нього приходив на чай Рональд Рейган? Про все це розповідає відомий історик Володимир В’ятрович у черговому кількахвилинному відеоролику із нового циклу Українського інституту національної пам’яті «ІстФакт».

Завантажити  відеоролик разом з двома попередніми (про Листопадовий чин та історію Тризуба як державного герба України) можна за посиланням.

Над проєктом працювали:

Методичний супровід – Ганна Байкєніч, Олена Охрімчук;

Наукові консультанти – Ярослав Файзулін, Павло Подобєд, Владислав Куценко;

Спікер – Володимир В’ятрович;

Сценаристи – Наталка Пономарів, Андрій Сайчук;

Режисери-оператори – Яків Любчич, Олександр Назаров;

Графіка – Костянтин Пузанкін, Антон Куріпко;

Продюсер проєкту – В’ячеслав Пономарьов.

Довідково

Відеоролики проєкту Українського інституту національної пам’яті «ІстФакт» мають на меті популяризувати історію України через емоційне, яскраве, динамічне, але водночас просте і доступне, без зайвого пафосу, відео, детально переповідаючи маловідомі сюжети часів Української революції.

Формат проєкту – 5-хвилинні відеоролики в стилі «запитання-відповіді» з поєднанням прямої мови спікера й відеоряду (хроніка, інфографіка, анімація, карти, світлини, відео з реконструкцій історичних подій, моушн-графіка). Передбачається, що проєкт стане додатковим джерелом історичної інформації для широкого загалу. Відеоролики присвячені Українській революції 1917-1921 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ