Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Італійський Центр муковісцидозу проведе лікування 14-річної дівчинки з Волині

Італійський Центр муковісцидозу проведе безкоштовно поглиблене обстеження та лікування пацієнтці ЗУСДМЦ.

В італійській клініці дівчинка пробуде 2 тижні. Витрати за цю поїздку взяв на себе благодійний фонд з Італії.

Христині 14, і вона з чотиримісячного віку спостерігається у Центрі муковісцидозу при ЗУСДМЦ. Завдяки старанням лікарів та мамі, яка виконує усі лікарські настанови, дівчинка почувається добре. Керівник Центру муковісцидозу Людмила Бобер каже, що ця поїздка вкрай важлива і для самої дівчинки, і для наших фахівців.

«Сподіваємось, що це поглиблене обстеження дасть нам змогу виявити нюанси перебігу проблем з гепатобіліарною системою, а відтак краще спланувати подальшу тактику ведення не лише цієї пацієнтки, а й інших дітей з муковісцидозом. Також у закордонних спеціалістів, безумовно, є ширші можливості діагностики, наприклад, для виявлення небезпечних збудників у посіві харкотиння - нетуберкульзної мікобактерії, відокремлення різних типів синьогнійної палички. І це дозволить нам підібрати найвідповіднішу з можливих терапій, що покращить якість життя підлітка», - сказала пані Людмила.

Двотижневе обстеження та лікування у клініці в Генуї стало можливим завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України, львівських медиків та італійського благодійного фонду Fondazione Ricerca Fibrosi Cistica. Від благодійників фонду Христина уже отримала вкрай важливі медикаменти та портативний інгалятор, з яким вирушила у поїздку.

Доправити Христину у клініку в Європі допомогли польські медики: колеги з Польщі перевезли пацієнтку у Варшаву каретою швидкої допомоги, щоб запобігти ускладненням від подорожі. Згодом Христина літаком вирушила в Геную, де розташована спеціалізована клініка.

Медики італійських клінік у Генуї та Вероні планують прийняти ще кількох українців з муковісцидозом. Наразі на лікування за кордон готуються вирушити ще 5 пацієнтів з усієї України. Один із них – хлопець з Вінничини, який зараз лікується у турецькій лікарні від остеосаркоми і уже пройшов протезування. Ще один пацієнт – дорослий чоловік з Києва, якого італійська сторона прийме разом з його дружиною та маленькою дитиною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ