Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Іти до кінця – це йти на жертви. Іншого виходу немає, - Шухевич

Українців повернулись до гірших прикладів сталінських часів. Тепер за все можна судити. Зараз народні депутати порушили Конституцію. «Совєти» порушували багато статей власної ж Конституції. Мене не здивує, якщо завтра почнуть стріляти. Я не намагаюсь когось налякати, а лише кажу, що ми повинні бути готовими до цього. Про це сьогодні, 17 січня, під час прес-конференції заявив громадський діяч, колишній політв’язень, син командира УПА Романа Шухевича – Юрій Шухевич.

«Ці хлопці будуть діяти жорстоко. Так просто у них владу не візьмеш. Настають сталінські часи. Якщо зараз змовчати, то чекати повалення режиму доведеться десятиліттями, але це дуже довго і це, повірте, коштуватиме нашому народу багато крові та сліз. Хвороба ця тільки ускладнюватиметься», - заявив Шухевич.

Він переконаний, що суспільство готове до активного спротиву.

«Якби опозиція не стримувала суспільство, то спротив був би. Якщо суспільство об’єднається і всі вийдуть у шоломах чи масках, то покажуть своє ставлення до таких голосувань», - сказав Юрій Шухевич.

Він зазначив, що Орвелл сказав: «У світі, сповненому брехнею, слово правди звучить, як екстремізм. Або ми будемо йти до кінця, або нічого не вийде. До кінця – це і на жертви, але іншого виходу немає».

Поет і прозаїк, колишній політв’язень Ігор Калинець додав: "У 60-х ми знали на що йдемо. Ми знали, що будуть ув'язнення. Суспільство повинно бути готовим до того, що будуть жертви".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ