Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Досвід опору гібридній агресії - наша додана вартість до НАТО

Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу фото і відеоробіт«Україна та НАТО: сучасний погляд української молоді». Повідомив Урядовий портал.

Вітаючи переможців конкурсу, Віце-прем`єр-міністр констатувала, що гібридні виклики стають трендом ХХІ століття: «Ви є не лише свідками, а й учасниками опору цій гібридній агресії, яка йде з РФ, насамперед, на Україну. Я переконана, що сьогодні і завтра ми з вами будемо носіями надзвичайно цінних знань і допоможемо світові вибратися із гібридних загроз, ставши частиною відповіді, частиною рішення, а не частиною проблеми, – зазначила вона, – Це є наша додана вартість до Північноатлантичного Альянсу». 

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що прагматичним вибором України є стратегічна ціль – членство в НАТО, і наразі триває робота над тим, аби наша держава була готовою до членства в Альянсі. «Ви вже долучилися до цієї нашої спільної праці. Безумовно, НАТО не виключно про зброю. НАТО – це про побудову суспільств на засадах демократії, поваги до права, справедливості», – сказала Віце-прем’єр-міністр.

У церемонії нагородження 17 переможців і призерів конкурсу з усієї України участь також взяли заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, а також представники Міністерства культури України, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», Центру документації та інформації НАТО.

Автори найкращих робіт нагороджені сертифікатами на поїздки до Литви та штаб-квартири НАТО в Брюсселі цього року.

За словами організаторів, основною метою конкурсу є сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на НАТО, а також привернення уваги молоді на проблематику національної безпеки, соціального партнерства, культурної співпраці тощо.

Конкурс фото і відеоробіт тривав з вересня до грудня 2016 року серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів 1-5 курсів професійно-технічних, вищих навчальних закладів України у двох  номінаціях: «Фотографія» і «Відеоробота». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ