Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Іванна Климпуш-Цинцадзе вшанувала пам`ять загиблих австралійських солдатів

1/2
Під час робочого візиту до Австралії Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе поклала квіти від Уряду України до Могили Невідомого солдата в Австралійському військовому меморіалі у Канберрі. Про це проінформували сьогодні, 23 жовтня, у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України.

Також вона вшанувала пам`ять загиблих вояків біля Дошки слави, яка складається з бронзових пластин з іменами ста двох тисяч австралійських військовослужбовців. «Зворушливо, що на табличках зазначені лише імена та відсутні звання і нагороди загиблих, оскільки, як вважають австралійці, смерть рівняє людей», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Україна, яка нині зіштовхнулася з російською агресією і щодня втрачає своїх людей на фронті, може повчитися в Австралії так гідно і зворушливо вшановувати своїх захисників і захисниць.

«Популяризація останніми роками в Україні квітки червоного маку – дуже важливий крок до зміни підходів із вшанування пам`яті полеглих у минулих і теперішній війні, – додала Віце-прем`єр-міністр. – У цьому меморіалі теж бачимо ці маки – символ болю і водночас вдячності, який зрозумілий людям на всіх континентах».

Довідково:

Австралійський військовий меморіал розташований у м. Канберрі, неподалік від будинку Парламенту, і є однією з найвідоміших історичних пам’яток країни, присвячених австралійським солдатам, які загинули в різні часи. Меморіальний комплекс було побудовано у 1941 році.

Двоповерхове приміщення Меморіального комплексу складається з Меморіального музею, де зберігається низка фотографій, фільмів, записів, що стосуються військових конфліктів, участь у яких брала Австралія, внутрішнього двору, де розташовано Вічний вогонь, дослідного центру та Мавзолею із могилою Невідомого солдата. Більшість записів, фотографій, що розміщені на другому поверсі Меморіального музею, переважно належать до періоду Другої світової війни.

У центрі Меморіалу розташовано Залу пам’яті, яка побудована у формі восьмикутника, на чотирьох стінах якого у вигляді мозаїки викладені зображення солдата, моряка, льотчика і жінки-військовослужбовця.

Щодня Дошку слави відвідують рідні загиблих солдатів, щоб вшанувати їхню пам’ять. Багато хто з відвідувачів прикріплюють квітки маку у щілинах, які розташовані між табличками з іменами загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ