Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із 1 грудня споживачі ПОН можуть стати клієнтами Нафтогазу автоматично

Усі споживачі постачальника «останньої надії» (ПОН) із 1 грудня 2021 року можуть стати клієнтами ТОВ «ГПК "Нафтогаз України" автоматично.

Про це Укрінформу повідомив директор департаменту інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський.

Білявський зазначив, що таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника "останньої надії" стане можливим завдяки ухваленню та підписанню Закону України №2553 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії".

Керуючись Законом України №2553, ГК «Нафтогаз України» звернулась до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції. Це дозволить клієнтам отримувати газ протягом усього опалювального сезону за однією з найвигідніших цін на ринку природного газу –7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу/доставки). Газопостачальна компанія очікує позитивне рішення регулятора щодо створення сталих умов для споживачів природного газу.

Білявський зауважив, що в разі відсутності підтримки зі сторони НКРЕКП, з 1 грудня 2021 року постачальник "останньої надії" буде зобов’язаний здійснювати постачання газу всім своїм споживачам за ціною, розрахованою за формулою, зазначеною в пункті 24 Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії", затвердженого Постановою КМУ № 1102 від 25 жовтня 2021 року.

Станом на 30 листопада в портфелі постачальника "останньої надії" перебуває 457 тисяч побутових споживачів.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада 2021 року Президент Зеленський підписав Закон України №2553 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії".

Станом на 30 листопада понад 90% споживачів, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів, змогли завершити всі процедури для отримання газу з 1 грудня від ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ