Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із “горобчиків” у “соколи”: як у Франківську тренують майбутніх військових пілотів

На базі Івано-Франківської бригади тактичної авіації активно відбуваються тренування майбутніх військових пілотів. Студенти Харківського національного університету Повітряних Сил вчаться підіймати винищувачі у повітря, маневрувати, а також здійснювати посадку.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Побачити на власні очі, як юні пілоти опановують бойові літаки кореспондентів Гал-інфо запросило Повітряне командування “Захід”. Перед початком тренувань студенти отримують конкретне завдання від командира - кожен знає у якій зоні повинен літати і які маневри має відпрацювати. У небо курсанти здіймаються не самі - поруч в кабіні перебуває інструктор.  

Безпосередньо під час польоту на спеціальну плівку фіксуються різні параметри, такі як висота і швидкість. Одне з головних завдань молодих пілотів - розігнати винищувач до 800 кілометрів на годину. Плівку після приземлення перевіряють, аби оцінити послідовність і повноту виконання польотного завдання, а також дотримання мір безпеки. За час тренувань студенти повинні навчитись керувати повітряним судном за будь-яких погодних умов та часу доби. 

Окрім студентів харківського вузу на Франківському летовищі набувають досвіду і його випускники.

Більше про військові тренування, курсантів, а також самі винищувачі читайте невдовзі у спецрепортажі Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ