Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Із Луцька зняли "червону" зону та поновили

За даними карти епідемічних показників на рівні районів і міст, "червоний" рівень зняли з Луцька, місто віднесли до "помаранчевої" зони станом на 12:00. Втім, станом на 17:00 на карті місто знову стало "червоним".

Нагадаємо, що 31 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провела засідання, тоді ухвалили присвоїти Луцьку статус "червоної" зони з 3-го серпня.

На це відреагувала обласна комісія ТЕБ і НС, яка підтримала посилення карантину. Втім, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко сказав, що "червоний" статут для Луцька - "статистична помилка". По тому відбулася закрита нарада із силовиками.

У Луцькій міській раді відреагували інакше: на позачерговому сесійному засіданні проголосували за звернення в Кабмін і до Президента щоб Луцьк виключили з "червоної" зони. Також більшістю голосів рекомендували громадським закладам працювати, а транспорту не зупиняти роботу.

Коментуючи ситуацію, станом на сьогодні, власкору Гал-info повідомили в пресслужбі Луцькради, що поліція не вчиняла будь-яких дій щодо посадовців міста за відсутність введення додаткових карантинних обмежень в "червоній" зоні.

Аналізуючи ситуацію в обласному центрі, начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін сказав, що місто впродовж тижня жило за "помаранчевив" рівнем.

"Наші карантинні заходи відповідають цифрам -  "помаранчевому" рівню", - інформував Володимир Лотвін.

Озвучити оцінний статус для міста мали на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої анонсували на 17:00, брифінг мав відбутися о 17:45. Станом на 18:40 даних про засідання комісії немає на офіційному сайті МОЗ України та на сайті Центру громадського здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ