Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із Польщі через ПП "Корчова-Краковець" уже повернулося додому 9049 українців

І з-за кордону, і з України до власкора Гал-інфо продовжуються звертатися люди із єдиним запитанням: "Чи возять ще автобуси через ПП "Корчова-Краковець" із Польщі заробітчан додому?".
Фото Гал-інфо.

«Так, возимо, – підтвердив у розмові із журналістом сьогодні, 25 березня, інформацію перевізник пан Василь.

З його слів, уже повернулися 4 автобусами додому із Польщі через ПП «Корчова-Краковець», починаючи 17 березня, закінчуючи нинішнім днем, близько десяти тисяч українців, і це – ще не межа.

«Нікого не залишимо в біді. Є домовленість із нашою та польською прикордонними службами, отож працюємо», – наголосив пан Василь.

У коментарі власкорові Гал-інфо речниця Мостиського прикордонного загону Маргарита Вершиніна цю інформацію підтвердила, зазначивши, що за станом на сьогодні, 25 березня, на 14:00 уже перевезено в Україну через ПП «Краковець-Корчова» – 9049 осіб.

А Яворівська міська рада виступила зі зверненням до краян, які повернулися з-за кордону, в якому просить обов’язково вдома самоізолюватися на 14 днів.

У цьому зверненні мова йде, зокрема, про таке:

"Цими днями на Батьківщину повертається велика кількість наших співвітчизників. Просимо їх морально підтримати та наполягати, щоб ваші рідні та друзі, які повернулися з-за кордону, обов’язково самоізолювалися – на 14 днів.

У випадку поганого самопочуття – негайно телефонуйте своєму сімейному лікарю! Ті, хто прибув, можуть бути носіями інфекції без значних проявів. Цукерки, подарунки та «потяг до прояву почуттів» можуть повернутися жахливою ситуацією, яку ми спостерігаємо в інших країнах.

Зичимо усім здоров’я!"

Нагадаємо, що як інформувала Гал-інфо 17 березня ц. р., обабіч ПП «Краковець-Корчова», що на українсько-польському кордоні (Львівщина), почали курсувати чотири автобуси, які доправляють українців, що застрягли в Республіці Польща, в Україну. Водії працюють у масках. І польські, й українські прикордонники вимірюють у кожного подорожуючого температуру.

У ПП «Краковець» того дня відбулася робоча нарада за участі голів Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрія Шумського, Володимира Сичака, першого заступника голови РДА Віталія Денеги, начальника Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області, полковника цивільного захисту Руслана Іванчишина, його заступника Андрія Хрупи, начальника Мостиського прикордонного загону Юрія Осадчука: мета – пришвидшити повернення українців із Польщі в Україну.

Також начальник Мостиського прикордонного загону попросив, аби під МАПП.

У коментарі власкорові Гал-інфо голова Яворівської РДА Андрій Шумський пояснив, що перевезенням українців з польського боку здійснюється чотирма автобусами, які виділила одна із львівських фірм.

«Робимо все для того, аби наші земляки якомога скоріше повернулися додому», – наголосив голова Яворівської РДА.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ