Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Із російської неволі звільнили чотирьох військових із Волині

Додому повертаються: Ілля Музика, Дмитро Осовий і Сергій Зінчук та Руслан Фелещук, яких раніше вважали зниклими безвісти

Фото: Depositphotos

Під час найбільшого обміну за час повномасштабної війни з російського полону визволили чотирьох військовослужбовців з Волині.

Про це у телеграмі повідомив повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Додому повертаються: Ілля Музика, Дмитро Осовий і Сергій Зінчук та Руслан Фелещук, яких раніше вважали зниклими безвісти.

Музика Ілля Олегович

29-річний волинянин Ілля Музика — кінолог-прикордонник із міста Нововолинська. Військовий потрапив у полон РФ у квітні 2022 року, коли разом із 36-ою окремою бригадою морської піхоти йшов на прорив з Маріупольського комбінату імені Ілліча, щоб вийти до інших українських бригад.

Спершу прикордонник був в Оленівці на Донеччині. З травня 2022-го волинянин Ілля Музика знаходився у СІЗО № 2 в місті Камишин Волгоградської області РФ.

На початку повномасштабної війни Ілля Музика перебував у Маріуполі. Разом із дівчиною Аліною Паніною, яка провела в російському полоні п'ять місяців, волинянин служив у Донецькому прикордонному загоні.

Осовий Дмитро Миколайович

25-річний Дмитро Осовий — військовослужбовець 2-го окремого стрілецького батальйону. Як повідомили Торчинській громаді, солдат родом із села Смолигів Луцького району. Був учасником АТО, став на захист України з перших днів повномасштабної війни.

У російський полон потрапив під час виконання бойових завдань у Луганській області. Військовослужбовець служив стрільцем розвідувального взводу.

Сергій Зінчук і Руслан Фелещук

За даними обласної військової адміністрації, обидва військових зникли безвісти під час виконання бойового завдання у Запорізькій області.

Сергію Зінчуку з Колківської громади 35 років, військовослужбовець вважався зниклим безвісти з квітня 2023 року. Про Руслана Фелещука з Колодяжного на Ковельщині відомо, що йому 46 років. Боєць служив у Національній гвардії України на посаді стрільця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ