Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Із Зеленопілля поранених у Львів привезли зі зброєю та боєприпасами, - Гайда

У ніч з 11 на 12 липня 2014 року був єдиний раз, коли ми отримали такий великий борт, транспортний літак Іл-76, із пораненими під Зеленопіллям військовослужбовцями. У Військово-медичний клінічний центр західного регіону були доправлені пацієнти зі зброєю та боєприпасами, адже часу розбиратися не було. Про це сьогодні, 11 липня, в коментарі Гал-інфо розповів начальник ВМКЦ ЗР полковник медичної служби Іван Гайда.

«Була гостра необхідність евакуювати усіх поранених із зони бойових дій і своєчасно надати їм медичну допомогу. На щастя, у цій групі пацієнтів не було важких поранених. Це були поранення середньої важкості та із незначними пошкодженнями. Це були поранені та травмовані хлопці у стресовому стані», - сказав Іван Гайда.

Підлий напад Росії: роковини Зеленопілля

Він наголосив, що під Зеленопіллям не були бойові порядки, а бійці не були окопані в землю, та не мали забетоновані укриття.

«Це був звичайний польовий табір далеко від небезпеки. І тут вночі почався його обстріл з далекої відстані із систем залпового вогню «Град». Інженерних фортифікаційних споруд там не було. Тому і втрати такі великі», - сказав Іван Гайда.

Зеленопілля нас прошило осколками

Він нагадав, що в результаті обстрілу загинуло понад 30 бійців 24-ї, 79-ї бригад та прикордонники.

«Ніхто не очікував обстрілу, але на війні усі мають бути готовими до найгіршого розвитку. Тоді у госпіталь доправили понад 30 поранених бійців. Двома автобусами ми їх везли до госпіталю. Для нас це була велика трагедія, адже загиблими були в основному військовослужбовці із західного регіону», - наголосив Іван Гайда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ