Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль буде активно залучений до повоєнного відновлення України – посол

Ізраїль буде активно залучений до повоєнного відновлення України, і підготовка до цього триває вже сьогодні, каже посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Про це дипломат розповів в інтерв’ю виданню UA.NEWS.

За його словами, Ізраїль розвивав своє суспільство та економіку в умовах війни та постійних загроз безпеці країни.

"Нам вдалося зберегти демократію, розвинути економіку та високі технології. Звичайно, не можна порівнювати ситуацію в Україні та Ізраїлі, але можна використати ізраїльський досвід для того, щоб Україна продовжувала розвиватися попри зовнішні загрози", – зазначив він. 

Міхаель Бродський також додав, що Ізраїль буде активно залучений до повоєнного відновлення України, і підготовка до цього триває вже сьогодні.

"Насамперед йдеться про сферу охорони здоров'я, включаючи фізичну та психологічну реабілітацію, про водопостачання та сільське господарство, а також про сферу безпеки. Але це залежить не лише від Ізраїлю. Україна після закінчення війни має бути готова переймати ізраїльський досвід та створити умови для залучення ізраїльського бізнесу та інвестицій. А потенціал – у плані людського капіталу, мотивації та ресурсів – Україна безумовно має", – запевнив посол. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ