Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль скасував безвіз для українців, та відмовився приймати біженців з України

Як стало відомо з інформації на сайті Посольства України в Державі Ізраїль, з 13.03.2022 МВС Ізраїлю встановлені такі правила в’їзду для українців в Ізраїль.

Встановлено квоту для 5000 громадян України, які зможуть в’їхати в країну. Частину квоти Ізраїль вже прийняв та прийматиме надалі.

Прибуття до Ізраїлю та посадка на рейс(и) здійснюються за умови наявності попереднього дозволу МВС Ізраїлю.

МВС Ізраїлю є єдиним уповноваженим органом, який приймає рішення щодо пропуску іноземців, у т.ч. українців на територію країни.

Посольство наполегливо рекомендує українцям перед поїздкою в Ізраїль врахувати таке:

  • Ізраїль не приймає біженців з України;
  • Урядом Ізраїлю визначені пріоритетні категорії осіб, що можуть в’їхати в Ізраїль за певних умов (наприклад, подружжя/діти-громадян України та громадян Ізраїлю, які постійно проживають в Україні; громадяни, які раніше подали прохання на возз'єднання сім'ї з громадянами Ізраїлю; члени сімей Ізраїльтян першої лінії спорідненості; нові репатріанти та особи , які мають єврейське коріння);
  • Особи, які намагаються в’їхати до Ізраїлю в статусі туристів не можуть безперешкодно в’їхати в країну.

Як повідомив Інтерфакс, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук подав позов до БАГАЦ (Верховний Суд) проти дій уряду Ізраїлю та особисто міністра внутрішніх справ Аєлет Шакед щодо прийому біженців з України.

У позові, стверджується, що міністр Шакед порушує досягнуті раніше Єрусалимом та Києвом домовленості про безвізовий режим, використовуючи для цього "обтічні формулювання". Посол зазначив, що вирішив вдатися до подання позову після того, як було вичерпано всі дипломатичні можливості для захисту українських громадян, які шукають притулку від війни.

У позові наголошується на тому, що міністр внутрішніх справ Ізраїлю не має повноважень для ухвалення одноосібного рішення щодо прийому біженців з України; позивачі вважають, що це питання має вирішуватися урядом єврейської держави у тісній співпраці з комісією Кнесету з міжнародних справ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ