Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ізраїль вдарив по сектору Гази у відповідь на ракетний обстріл

ВПС Ізраїлю завдали удару по об'єктах бойовиків у секторі Газа у відповідь на дві запущені ракети по ізраїльській території. Про це повідомляє прес-служба ізраїльської армії в Twitter, - 112.ua.

"У відповідь на ракети, випущені сьогодні по Ізраїлю з Гази, літак ВПС Ізраїлю завдала удару по навчальному комплексу ХАМАС і складу боєприпасів в секторі Газу", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і перенесення туди американського посольства. Ізраїльська влада назвала прийняте рішення історичним.

Арабські та мусульманські країни виступили з попередженням, що будь-яке рішення про перенесення посольства США може посилити напруженість в регіоні і перекреслити зусилля США щодо досягнення арабо-ізраїльського мирного договору.

Єрусалим повністю перейшов під контроль Ізраїлю в 1967 році під час Шестиденної війни. У 1980 році Ізраїль ухвалив основний закон, за яким Східний Єрусалим офіційно оголошувався столицею Ізраїлю.

Рада Безпеки ООН засудила прийняття Ізраїлем "основного закону" про Єрусалим, підтвердивши, що його прийняття порушує міжнародне право, згідно з яким, столицею Ізраїлю є Тель-Авів.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ