Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабінет Міністрів схвалив концепцію розвитку Нацгвардії до 2020 року

Як повідомили в прес-службі Нацгвардії, Кабінет Міністрів схвалив концепцію розвитку Нацгвардії до 2020 року.

Відповідне рішення прийняте сьогодні, 1 лютого, на засіданні Уряду. Програма розвитку визначає основні принципи та напрями розвитку НГУ.

Програма розвитку Нацгвардії сприятиме розвитку даної структури як складової сектору безпеки і оборони України, а, також, модернізації озброєнь, визначених для Нацгвардії державною цільовою програмою розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року.

Розбудова Національної гвардії як мобільного, боєздатного військового формування з правоохоронними функціями, здатного виконувати правоохоронні і оборонні завдання з протидії загрозам національній безпеці – головна мета Концепції.

Її реалізація розрахована на два етапи: перший – 2017 рік, другий – 2018-2020 роки. Протягом цього періоду передбачено, зокрема, удосконалення структури і складу Національної гвардії, наближеної до аналогічних органів військового управління відповідних військових формувань держав − членів НАТО та ЄС.

Крім того, заплановано оснащення сучасними системами військового радіозв’язку, засобами військової розвідки тактичного рівня, у тому числі безпілотними авіаційними комплексами та відновлення в повному обсязі непорушних військових запасів для забезпечення формувань воєнного часу.

Виконання Концепції сприятиме створенню сучасної ефективної системи військового управління, наближеного до стандартів відповідних підрозділів держав — членів НАТО та ЄС.

Відтепер Національна гвардія буде укомплектовуватися професійно підготовленими військовослужбовцями, які проходитимуть військову службу за контрактом. Планується, що їх чисельність сягатиме 60 тис. осіб.

Передбачено, що фінансування Концепції здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету з урахуванням наявних фінансових ресурсів, міжнародної допомоги (технічної, гуманітарної, консультативної) та інших джерел, не заборонених законом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ