Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін додатково включив 7 спеціальностей до переліку вищої освіти

Кабінет міністрів включив сім нових спеціальностей до переліку сфер знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Як повідомляє прес-служба міністерства освіти, до переліку додали 7 нових спеціальностей, серед яких: «географія», «інформаційні системи та технології», «деревообробні та меблеві технології», «гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології», «промислова фармація», «суспільне здоров’я», «національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)».

Також до переліку включили сферу знань «міжнародні відносини».

Напередодні уряд визначив перелік з 19 професій загальнодержавного значення. У Міносвіти зазначили, що ці професії є пріоритетними для розвитку економіки країни і підготовка кадрів за ними потребує державної підтримки.

Список професій загальнодержавного значення буде затверджуватися щорічно, починаючи з 2017 року, в процесі формування бюджетів на наступні роки його можна буде корегувати з огляду на потреби ринку праці.

У рамках децентралізації освіти зобов’язання щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів передали на місцевий рівень – з наступного бюджетного року заклади професійної освіти мають перейти на фінансування з обласних бюджетів та бюджетів міст обласних центрів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ