Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін ніколи не буде підміняти правоохоронні органи – Віктор Янукович

«Кабінет Міністрів не має повноважень і при ньому не створена комісія, яка розслідуватиме кримінальну справу Івченка-Бахматюка. Такими питаннями займаються правоохоронні органи і Генеральна прокуратура, які мають необхідні для цього повноваження. Однак підміняти правоохоронні органи ми ніколи не будемо», – заявив сьогодні під час прес-конференції прем‘єр-міністр Віктор Янукович.
«Цю інформацію ми обов‘язково отримаємо через засоби масової інформації. Наразі триває слідство і втручатись у нього Кабінет Міністрів не має права. Коли закінчиться слідство, коли відбудеться суд, – тільки після цього можна буде коментувати, що насправді сталося, який злочин був чи не було», – зазначив прем‘єр.
Нагадаємо, що Генеральна прокуратура за матеріалами перевірок Головного контрольно-ревізійного управління порушила 9 кримінальних справ за фактами порушень, виявлених в НАК «Нафтогаз Україна». За словами голови Головного контрольно-ревізійного управління України Петра Андрєєва, створено слідчо-оперативну групу для розслідування цих кримінальних справ, до складу якої увійшли представники ГоловКРУ. При цьому Андрєєв зазначив, що перевірятиметься як діяльність екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка, так і діяльність структури загалом. Зокрема, Андрєєв зазначив про факти фінансування НАК «Нафтогаз України» будівництва газопроводів, які були збудовані за рахунок коштів громадян. А 29 січня газета «Коммерсантъ-Украина» повідомила, що Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживань в НАК «Нафтогаз України» її колишнім керівництвом — головою правління Івченком і його заступником Олегом Бахматюком.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ