Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін прийняв рішення щодо умов життя дітей-сиріт

31 жовтня Кабінет Міністрів прийняв рішення, спрямоване на зменшення дітей-сиріт та дітей, шляхом влаштування їх до малих групових будинків, забезпеченню можливостей для таких дітей виховуватися в умовах, наближених до сімейних.Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

Це також стосуватиметься дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі з інвалідністю, та осіб з їх числа в закладах інституційного догляду та виховання дітей.

Розробленою Міністерством соціальної політики постановою передбачено затвердження примірного положення про малий груповий будинок як інструменту місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування для забезпечення проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю, в умовах, наближених до сімейних.

Це має сприяти розвитку сімейних форм виховання і зменшити кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі з інвалідністю, та осіб з їх числа в закладах інституційного догляду та виховання дітей.

Створення малих групових будинків сприятиме оптимізації мережі закладів, у яких надаються соціальні послуги, пришвидшенню реформування закладів інституційного догляду і виховання дітей, забезпеченню максимальної доступності дітей до послуг у громаді, посиленню ролі та відповідальності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за становище дітей та сімей з дітьми.

Реалізація цього нормативно-правового акта посилюватиме правове регулювання реалізації прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї.

Постанову прийнято із дорученням Міністерству соціальної політики, як головному розробнику нормативно-правового акта, доопрацювати та оформити у триденний строк відповідно до регламентних вимог та з урахуванням результатів обговорення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ