Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін схвалив будівництво залізничної лінії з Києва в аеропорт "Бориспіль"

Кабінет міністрів України схвалив розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", - Дзеркало тижня.

Розпорядженням передбачається будівництво в найкоротші терміни лінії залізничного пасажирського сполучення між Києвом і аеропортом "Бориспіль". Його реалізація покладається на "Укрзалізницю".

У лютому прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомив про те, що електричку до аеропорту "Бориспіль" побудують за півроку.

"Маємо реальне технічне рішення, яке здатні реалізувати вже до кінця року. Будівництво маємо розпочати не пізніше 1 червня, завершити - у грудні 2018 року", - написав Гройсман у своєму твітері.

Прем'єр розповів, що дістатися до аеропорту з міста можна буде за 35 хвилин (але не уточнив, з якої саме точки Києва). "Вартість квитка - 80-120 грн. Швидко, пунктуально, сучасно", - додав він.

Лінія буде прокладена від вокзалу "Київ-Пасажирський", через станцію "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Фактично добудувати потрібно лише 4 км шляху.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця. Всі поїзди протягом 6 місяців будуть підготовлені до експлуатації. Вони зможуть перевозити не менше 2,67 млн пасажирів на рік.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ