Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін вніс зміни до переліку товарів критичного імпорту

Перелік доповнили майже пів сотнею міжнародних галузевих виставкових заходів, інформують у Львівській ОДА.
фото ілюстративне

Уряд надалі зберігає обмеження на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту послуг. Підприємства матимуть змогу імпортувати лише ті послуги, роботи, права інтелектуальної власності та інші немайнові права, що входять до переліку, який затверджено постановою КМУ від 14 лютого 2023 року №137.

Як зазначає пресслужба, сектор з питань підтримки експорту департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації ініціював звернення до КМУ щодо розширення позицій імпорту послуг, а саме переліку міжнародних виставок за кордоном для експортноорієнтованих підприємців.

Міністерство економіки України врахувало потреби експортерів та доповнили перелік 46 міжнародними галузевими виставковими заходами, які відбуватимуться з лютого по червень 2023 року. Відповідно, Національному банку України рекомендували забезпечити здійснення переказів за операціями з імпорту, які затверджені постановою КМУ від 14 лютого 2023 року №137.

Таке рішення уряду допоможе підприємцям, які прагнуть відкривати нові ринки збуту та демонструвати свої товари потенційним новим клієнтам та партнерам, а також демонструвати якість та конкурентоздатність українських товарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ