Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін виплатить борг ATR

На найближчому засіданні Уряду Міністерство інформаційної політики України винесе для обговорення та ухвалення рішення щодо сплати наявного боргу ATR, зокрема, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для вирішення проблем Криму. Про це йдеться у заяві Міністерства інформаційної політики України щодо можливого припинення супутникового мовлення телеканалу ATR.

"Телеканал ATR є унікальним національно-культурним феноменом не тільки України, але й всього світу. Телеканал є безцінним надбанням кримськотатарського народу, відіграє велику роль у збереженні мови й традицій та, в цілому, культури корінного народу Криму.

Позбавлений матеріальної технічної бази, що залишилась на тимчасово окупованій території АР Крим, та за наявності заборгованості перед шведською компанією “SES ASTRA AB”, телеканал ATR опинився в ситуації, що ставить під загрозу його подальше супутникове мовлення.

Українська держава вже зробила крок назустріч органам національного самоврядування кримських татар. За словами Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, в державний бюджет 2016 року на фінансування Меджлісу кримськотатарського народу закладено 60 млн грн. Народний депутат України, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підкреслив, що, незважаючи на те, що телеканал є приватним підприємством, частина цих коштів буде спрямована, у тому числі, на його фінансову підтримку.  

Але в умовах ризиків для подальшого мовлення телеканалу Міністерство інформаційної політики вже сьогодні направить листа до компанії “SES ASTRA AB” (Швеція) щодо відтермінування дати виконання боргових зобов’язань зі сторони компанії “Атлант-СВ” (ATR).

На найближчому засіданні Уряду Міністерство інформаційної політики України винесе для обговорення та ухвалення рішення щодо сплати наявного боргу ATR, зокрема, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для вирішення проблем Криму.

Міністерство декларує свою підтримку ATR та закликає усіх і кожного, у тому числі компанію “SES ASTRA AB” (Швеція), не допустити вчинення дій та прийняття рішення, що можуть призвести до припинення мовлення кримськотатарського телеканалу", - зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ