Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Кабмін змінив правила роботи ФОПів

Кабінет міністрів змінив обсяг доходу протягом календарного року, при перевищенні якого платники єдиного податку другої-четвертої груп зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО, касові апарати).
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Як пише УНІАН, відповідну постанову уряд прийняв під час сьогоднішнього засідання.

Тепер цей поріг складе не 1 млн грн, а 220 розмірів мінімальної заробітної плати (1,32 млн грн – УНІАН).

Крім того, цією постановою Кабмін вивів з-під обов'язкового застосування касових апаратів прийом від населення металобрухту.

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування до 2022 року використання касових апаратів платниками єдиного податку.

Зокрема, до 1 січня 2022 року відстрочено обов'язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої–четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для першої групи платників єдиного податку, крім тих, які здійснюють діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Документ скасовує штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у реєстраторах розрахункових операцій (програмних реєстраторах розрахункових операцій).

Також до 1 січня 2022 року продовжено застосування знижених розмірів фінансових санкцій за порушення суб'єктами господарювання окремих вимог Закону про використання РРО (ПРРО) при проведенні розрахункових операцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ