Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канада нагадала, що окупований Крим залишається територією України

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у 10-ту річницю російського псевдореферендуму для "легалізації" окупації Криму нагадав, що Оттава не визнавала і не визнає анексію півострова.

Заяву Трюдо поширила пресслужба уряду Канади, пише ЄП. 

Трюдо наголосив, що гібридне вторгнення росії на півострів було більш ніж агресією проти України, оскільки цими діями Кремль поставив під питання міжнародний правопорядок. Він також нагадав, що після окупації на півострові почалися масові репресії проти усіх нелояльних, зокрема проти кримських татар. 

"Сьогоднішній день – нагадування, що війна Росії проти України почалася не 24 лютого 2022 року, а вже десять років тому. У той час як Путін знову намагається перекроїти карту так, як йому заманулося, наша позиція залишається однозначно чіткою: територія України залишиться територією України, а ми продовжимо підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно", – наголосив Джастін Трюдо. 

Прем’єр нагадав також про надану Канадою фінансову та військову допомогу, санкційну та дипломатичну підтримку для України протягом цих років. 

Він завершив заяву гаслом "Слава Україні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ