Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Канівець заступився за Фаріон: Вона не порушила закон, щоб її судити

Громадський дія, політик, депутат ВРУ VІІ скликання Олег Канівець заступився за мовознавицю, професорку «Львівської Політехніки» Ірину Фаріон. Про це він заявив у коментарі Гал-інфо.

Як відомо, сьогодні, 31 серпня, мало відбутися засідання Шевченківського райсуд Львова. Однак, суд перенесли на 3 вересня, адже ані позивач із окупованої російськими терористами Макіївки, ані його представники на судове засідання не з’явилися.

Нагадаємо, що житель окупованої Макіївки, що на Донеччині, Борис Лубинський позивається до суду щодо, начебто, образливих для російськомовного населення висловлювань Ірини Фаріон.

«Я вважаю, що ця справа є висмоктаною з пальця. Ірина Фаріон є активним борцем за українську мову і їй потрібно віддати за це належне. Можливо не усі методи її боротьби схвально сприймаються, але те, що вона жінка твердого характеру – це беззаперечний факт. Не у всіх чоловіків є такі якості. Вона може дати відкоша будь-кому. У цьому плані вона мені симпатична. Я сумніваюсь що вона порушила закон. Якщо судова гілка влади розглядає позов мешканця окупованої частини сходу, то це швидше пахне політикою. Я у цьому випадку підтримую Ірину Фаріон», - сказав Олег Канівець.

Він додав: «Має бути щука, щоб карась не спав. Ірина Фаріон, як мати, може повчати молодших людей, що державна мова українська – це форпост нашої державності. Мені у цьому плані імпонують слова Ігора Юхновського, які він сказав у своєму виступі з нагоди 30-річчя Декларації про державний суверенітет України у ВРУ. Він сказав: «Той, хто виступає проти державної мови української є державним злочинцем». Я це підтримую».

Додамо, що «ображений» позивач вимагає від Ірини Фаріон сплатити йому 50 000 грн за «моральні страждання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ