Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Капелан львівської облради не зміг стримати сльози під час промови

Сьогодні, 14 листопада, на XX позачерговій сесії Львівської обласної ради капелан ради отець Андрій під час промови не зміг стримати сльози під час свого звернення до депутатів.
Ілюстративне фото. Капелан Львівської обласної ради отець Андрій Корчагін.

Отець Андрій зауважив, що депутати Львівської обласної ради вже третю сесію обговорюють витрати коштів з бюджету Львівщини на некритичні потреби.

“Між вами є незгода щодо грошей для ЗСУ, маєте різні думки, чвари. Я підрахував, згідно з офіційними даними, з тих грошей які має Львівщина, на підтримку збройних сил України у 2023 році виділили лише 1,74%.

Мене болить. Скількох парафіян я похоронив, їхні жінки й діти приходять ......., а скільки моїх парафіян зараз є там (на фронті, - ред). І я коли чую проблеми, які тут є, то не знаю як дивитись в очі парафіянам”, - зокрема зазначив отець Андрій.

Отець Андрій зазначив, що зараз є лише одна критична річ: Чи будемо ми мати завтра? Чи будемо ми існувати, як нація? Чи буде Україна?

"Оце є питання. Чи ми будемо взагалі", - додав отець Андрій.

Він звернувся до депутатів та нагадав про відповідальність, попросив боротися за майбутнє України та максимально підтримувати військових.

Нагадаємо, отець Андрій став капеланом Львівської обласної ради з 14 грудня 2015 року та є священнослужителем в церкві святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії УГКЦ. Отцеві Андрію цей статус присвоєно декретом курії Львівської архієпархії УГЦК.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ