Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Карантинне зонування України не впливає на хід осіннього призову

Про це розповів начальник відділу комплектування рядовим, сержантським складом та призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Микола Качаненко, - інформує пресслужба Львівського обласного військового комісаріату.
Микола Качаненко

"Карантинне зонування не впливає на хід призову. Якщо в певному регіоні на конкретній станції потяги не зупиняються через те, що вона розташована в «червоній» зоні, то призовників просто везуть на іншу станцію, звідки доправляють у військову частину. Тобто проблем з доставленням молодого поповнення до війська нині немає", — зазначив офіцер.
За його словами, коли призовники приїжджають у військову частину, вони проходять 14-денну обсервацію.
"Обсервація передбачає відсутність контактів з військовослужбовцями, які вже перебувають у частині: проживання в окремому приміщенні, проведення занять і харчування в інший час. За перших ознак респіраторної хвороби призовника відразу відправляють у військовий лікувальний заклад", — додав Микола Качаненко.
Він зауважив: як порівняти з весняним призовом, цієї осені особливих змін не відбулося.
"Ще навесні ми високо підняли планку заходів протидії коронавірусу. Нині так само — призовники, які прибувають на збірні пункти, проходять відповідне тестування, яке організовують у взаємодії з місцевою владою. Бо поки призовник не призваний, за нього відповідає місцева влада. Тому забезпечення дільниць, збірних пунктів масками, антисептиками теж відбувається коштом місцевої влади — згідно із Законом України про військовий обов’язок і військову службу. Надалі, коли призовник прибуває до війська, вже стає військовослужбовцем і всіма необхідними засобами його забезпечують Збройні Сили України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ