Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» поїхали за Кубком сонця

Сьогодні, 28 січня, ФК «Карпати» розпочнуть свою боротьбу за Кубок сонця, - про це повідомив офіційний сайт ФК «Карпати».

Отож, нині футболісти перебувають в Іспанії. Першу гру у боротьбі за кубок сонця (Copa del Sol) львівські «Карпати» проведуть сьогодні ж. Суперник – норвезький «Мьольде». Гра розпочнеться о 20.00 за київським часом. Трансляцію матчу проведуть українські, польські, румунські, шведські, данські, норвезькі та навіть африканські телеканали. У випадку перемоги «Карпати» заграють з переможцем пари «Тромсе» – «Гетеборг». Якщо є перемогти норвежців не вдасться, то карпатівці зіграють з командою, що отримає поразку у шведсько-норвезькій парі.

«Будь-яка перемога, а тим більше в іграх такого доволі престижного турніру, завжди додає впевненості в своїх силах. А психологія переможця – важлива складова сучасного футболіста. Навантаження будуть чималі. Але по-іншому на цьому етапі підготовки не можна. Навіть у дні матчів, якщо їх початок буде призначено на вечірній час, в першій половині дня будемо проводити тренування. Але, коли грати будемо в обідню пору, занять того дня не буде», – прокоментував майбутній турнір головний тренер зелено-білих Олег Кононов інформаційному центру ФК «Карпати».

Крім «Карпат», Україну на турнірі в Іспанії представлятиме донецький «Шахтар», який минулого року став переможцем Copa del Sol.

Довідка.

За Кубок Сонця змагатимуться 16 клубів із шести держав Європи. Шведська федерація футболу як організатор турніру встановила призовий фонд – два мільйони шведських крон (близько 200 тисяч євро).

Цього року 16 команд розбито на чотири підгрупи. Згідно з регламентом змагань, кожен матч турніру проводиться за правилами плей-оф – з подальшим проходженням переможців до наступної стадії. У випадку нічиї після основного часу призначаються пенальті. У підсумку кожна команда гарантовано проводить мінімум три матчі. Крім «Карпат» і «Мьольде», до групи B увійшли шведський «Гетеборг» та норвезький «Тромсе». У разі перемоги над «Мьольде» «Карпати» 31 січня у чвертьфіналі поміряються силами з переможцем пари «Тромсе» – «Гетеборг». У третьому матчі на львів’ян чекатиме хтось із такої четвірки команд: данський «Копенгаген», норвезькі клуби «Волеренга», «Олесун» і краківська «Вісла». Суперниками «Шахтаря» у групі D стали данський «Норшелланн» (Фарум), румунський «Спортул» (Бухарест) та чеська «Вікторія» (Пльзень). Першу гру гірники проведуть 29 січня з «Вікторією». Серед інших учасників турніру виділимо московський «Спартак», шведський «Мальме» та румунський «Рапід» (Бухарест).

До півфіналу вийдуть лише переможці груп, а фінал Кубка Сонця-2011, у якому теоретично можуть зійтися «Карпати» та «Шахтар», відбудеться 7 лютого.

fckarpaty.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ