Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Картину "Золота ніч" Івана Марчука продали за рекордну для художника суму

Картину "Золоту ніч" видатного українського художника Івана Марчука продали за рекордну для автора суму. Під час аукціону класичного і сучасного мистецтва за картину змагалося одразу сім колекціонерів.
"Золота ніч" Івана Марчука

Про це інформує Суспільне.

Одним із найбільш бажаним лотів Аукціону дому "Золотое сечение" стала картина "Золота ніч". Ця робота Івана Марчука була написана у 1981 році.

Стартова ціна цього унікального лота складала 30 тисяч доларів, але після запеклих торгів вона пішла з молотка за 96, 8 тисяч доларів.

На сьогодні це найвища вартість картини українського художника, яку цінителі мистецтва будь-коли пропонували на відкритих торгах.

Всього на аукціоні, який відбувся у перших числах червня, продали 27 робіт українських художників з 57 запропонованих лотів.

Серед інших вагомих продажів столичного аукціону – унікальна двостороння робота Йосипа Бокшая "Збір капусти" (1941) і "Скалка" (1942), яку купили за 36,3 тисячі доларів, тоді як стартова ціна складала 25 тисяч доларів. Рідкісний масштабний шедевр Адальберта Ерделі придбали за 46,2 тисячі доларів при старті в 30 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ