Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Катастрофа Ан-26: ексначальнику ХНУПС обрали запобіжний засіб

Суд відпустив під нічний домашній арешт колишнього начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Олександра Турінського та ще двох військових, які є фігурантами справи про падіння літака Ан-26.
Фото ДСНС

Про це інформує Суспільне.

Зокрема, речниця ДБР Ольга Чиканова повідомила, що за клопотанням Державного бюро розслідувань відповідне рішення 3 травня ухвалив Печерський районний суд Києва.

За її словами, ексначальник університету Повітряних Сил, заступник командира військової частини у Чугуєві та заступник командира з льотної підготовки перебуватимуть під нічним домашнім арештом.

Досудове розслідування наразі триває, загалом у справі є шестеро підозрюваних.

Нагадаємо, що увечері, 25 вересня 2020 року у Харківській області під час посадки в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одну людину доправлено на лікування.

Згодом, у жовтні на засіданні Кабміну віцепрем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський назвав головні причини катастрофи військового літака Ан-26Ш, яка сталася 25 вересня у Харківській області, — це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів та недостатня професійна підготовка екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ