Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Катастрофа MH17: хто відповість перед судом

Європейська рада закликає РФ сприяти всім намаганням встановити правду. Лідери країн-членів Європейського Союзу закликали Росію визнати відповідальність у питанні збитого 2014 року над Донбасом авіалайнера MH17. Про це йдеться у висновках, ухвалених Європейською Радою на засіданні у Брюсселі у п'ятницю, 29 червня, передає Deutsche Welle.

"Європейська Рада підтверджує свою повну підтримку резолюції Радбезу ООН номер 2166 щодо падіння рейсу MH17. Вона закликає РФ прийняти відповідальність, а також цілковито сприяти всім намаганням встановити правду, справедливість та провину", - йдеться у тексті. 

Нагадаємо, 26 травня міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер заявив, що результати розслідування, які стосуються збитого над Східною Україною малайзійського авіалайнера МН17 доводять причетність збройних сил РФ до того, що відбувається на сході України.

Нагадаємо, міжнародна волонтерська група Bellingcat, видання The Insider і інші розслідувачі встановили, що в перекидання в Україні «Бука», який збив малазійський Boeing поблизу Донецька, брав участь офіцер ГРУ РФ Олєґ Владіміровіч Іванніков

Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію відповідальність за збиття малайзійського «Боїнга» на сході України у 2014 році.

Міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон також заявив, що Росія повинна понести відповідальність за цю катасрофу.

24 травня Міжнародна слідча група дійшла висновку, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", який у 2014 році збив рейс MH17 на Донбасі, належав 53-ій зенітно-ракетній бригаді Міноборони Росії.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що особи, які винні у збитті Boeing малайзійських авіаліній в Донецькій області в 2014 році, повинні бути притягнуті до відповідальності.

25 травня у Держдепартаменті США заявили, що повністю довіряють висновкам міжнародної Спільної слідчої групи щодо катастрофи літака MH17 малайзійських авіаліній.

Нагадаємо, Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. На борту перебувало 298 осіб, з них 196 – громадяни Нідерландів. В авіакатастрофі не вижив ніхто. Слідство встановило, що літак  був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу "Бук", який виробляли в СРСР, а нині виробляють у Росії.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ