Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Католицька церква у Польщі молиться за жертв священиків-педофілів

3 березня в Римо-католицькій церкві в Польщі - день покаяння і молитви за жертв священиків-педофілів. Глава Єпископату Польщі, архієпископ Станіслав Ґондецький попросив організувати у зв’язку із цим богослужіння Хресної ходи.

Як пише видання Польське радіо, прес-секретар Єпископату Польщі, о. Павел Ритель-Андріанік зазначає, що у випадках сексуального використання неповнолітніх церковні норми суворіші, ніж світські:

«У Католицькій церкві не буває толерантності щодо педофілії. Закони церкви більш жорсткі, ніж державні. Наприклад, в світському законі неповнолітніми вважаються люди молодше 15 років, в церковному - молодше 18. Крім того, у випадку церкви справа про педофілію не може мати терміну давності».

Координатор у справах захисту дітей і молоді в Єпископаті Польщі, священик Адам Жак підкреслив, що дуже важливі дії щодо запобігання педофілії. «У Польщі поки немає такої системи. Ми вважаємо за необхідне навчати фахівців, які будуть працювати в церковних установах», - сказав він.

Відзначимо, що з ініціативою про проведення молитов за жертв педофілії в костелі до папи римського звернулися жертви священиків-педофілів з Канади. Майже два роки тому папа Франциск попросив єпископати підготувати такі богослужіння.

В історії Католицької церкви це другий випадок, коли Єпископат підняв тему педофілії. Перше богослужіння у зв’язку із цим відбулося 2,5 роки тому в Кракові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ