Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівник Львівської кераміко-скульптурної фабрики саботує пожежну безпеку та заробляє на несанкціонованій парковці

Як керівник Львівської кераміко-скульптурної фабрики Гавришкевич учергове саботує норми пожежної безпеки та отримує готівку за несанкціоновану парковку.

Видання Leopolis.news опублікувало продовження розповіді про злочинну недбалість та безгосподарність керівника «Львівської кераміко-скульптурної фабрики» Ігора Гавришкевича. Їм стали відомі подробиці шахрайства з приводу незаконної здачі території поряд з фабрикою в оренду. Натомість фактів проведених робіт з усунення порушень пожежної безпеки так знайти не вдалось. Такий висновок можна зробити, посилаючись на допис, який Ігор Гавришкевич опублікував на власній сторінці.

Нагадаємо, навесні 2022 року Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким заборонив ТОВ «Львівська фабрика скла, кераміки та скульптури», керівником якої є 69-річний Ігор Гавришкевич, експлуатувати приміщення за адресою вул. Мучна 32 через порушення норм пожежної та техногенної безпеки. Але третій рік поспіль за керівництвом Ігора Гавришкевича рішення суду повністю ігнорується – він продовжує здавати в оренду приміщення фабрики аварійної непридатності, не усуваючи порушення пожежної безпеки і відповідно наражаючи на небезпеку людей, які там перебувають.

Майновий комплекс фабрики по вул. Мучна, 32 наразі перебуває у занедбаному стані, до якого й власне призвело безгосподарне керівництво Гавришкевича. Але в момент, коли поряд з ним є «слухачі», Ігор Степанович не втомлюється голослівно створювати ілюзію, що на Львівську фабрику чекають інвестори, капіталовкладення та творчий розвиток. У реальності – жодного проекту з розвитку досі не вбачається. І замість того, щоб зайнятися реальною господаркою на фабриці, Ігор Гавришкевич «озброївшись» світлим імʼям Андрея Шептицького пише маніпуляційні пости у фейсбуці про боротьбу фабрики проти всіх за історичну пам’ять. Здається, що це єдине чим Ігор Гавришкевич як керівник фабрики займається, оскільки, як він і сам зазначає представникам правоохоронних органів в опублікованих ним матеріалах: «моє робоче місце на фабриці поки не визначене». За такої ситуації, навряд чи можна дивуватись, що на підприємстві панує безлад, занедбаність та навіть самодіяльність сторонніх людей, а саму фабрику використовують для нелегального збагачення.

Фото: Leopolis.news

У рамках кримінального провадження №12024141360002676 від 06.09.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382, на підставі ухвали суду працівниками Національної поліції відбувся огляд приміщень ТОВ «Львівська фабрика скла, кераміки та скульптури».

Загашені недопалки цигарок зсередини приміщень, смітникові утворення, скупчення автомобілів без номерних знаків ззовні, запечатані коробки з використаними пляшками –  все це, за що, по словам самого Ігоря Гавришкевича, він відповідальності не несе.

«Не моє питання відповідати за те, що тут є», – інакше кажучи, Гавришкевич контроль та нагляд перекладає на орендарів.

Фото: Leopolis.news

З приводу питання щодо усунення порушень пожежної безпеки прогрес Гавришкевича полягає в тому, що ДЕЯКІ приміщення обзавелись вогнегасниками, але з його слів – орендарі тримають їх там, де хочуть: тобто ховають. Очевидних доказів того, що якісь роботи було проведено в розрізі пожежної безпеки працівникам поліції знайти не вдалось.

Відповідних документів, актів виконаних робіт Гавришкевич так і не надав. Він зазначив, що документація на руках у адвоката, який на момент огляду був у суді… Можливо, мова йде про того самого дороговартісного адвоката юридичної компанії «Домінанта», до послуг якої звертається Ігор Степанович аби пролонгувати судовий процес.

Гавришкевич стверджує, що приміщення фабрики займають безпосередньо працівники Спілки художників – тобто скульптори та майстри живопису. Але в дійсності він здає приміщення в оренду особам, які не мають відношення до фабрики, інакше кажучи – просто платоспроможнім орендарям.

Більш того, журналістами було встановлено, що на земельній ділянці, на якій розташовані будівлі фабрики за адресою вул. Мучна 32, Гавришкевич організував незаконний паркінг для автомобілів. Тобто, вводячи в оману людей він пропонує послугу паркування авто за плату (яку до того ж стягують поза касою), не акцентуючи увагу на те, що до території паркування він ніякого відношення не має. Територія взагалі перебуває у комунальній власності громади Львова, і за фабрикою жодним чином не оформлена. Тут зрозуміти Гавришкевича можна, звичайно для нього дуже вигідно не оформлювати оренду землі за підприємством і не платити місту орендну плату, організувавши на ній не санкціонований платний паркінг і збирати гроші готівкою. Проте, чи законно це? Чи морально це? І хто тут насправді рейдер, а хто жертва? Питання не таке вже й не очевидне.

Натомість в ході санкціонованого огляду нацполіції було знайдено папери з чорновими записами марок авто, номерних знаків навпроти яких, ймовірно, вказана сума за паркування та відповідний строк.

Фото: Leopolis.news

Раніше зазначалось, що ймовірно, приміщення, які здаються в оренду виступають в ролі особистої «годівниці» Гавришкевича. Тепер в розрізі неправомірних послуг з оренди паркомісць – сумнівів у незаконному збагаченні Гавришкевича немає.

Накінець, фактів усунення порушень пожежної безпеки Гавришкевичем на території майнового комплексу ТОВ «Львівська фабрика» знайти не вдалось. Зважаючи на допис у Фейсбук на сторінці Гавришкевича, його позиція з приводу безладу виглядає як: «По пожежній безпеці моя хата скраю, але по грошам списочок орендарів паркомісць маю».

Автор: Маркіян ВОЙТОВИЧ

Leopolis.news

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ